BACK        HOME
Kunst- en Antiekbeurs PAN-Amsterdam (7 t/m 14 december 2003)Nabeschouwing
(en iets over Realisme '04)

Wat is daar veel over gegzegd, en wat waren de meningen daar over verdeeld: de PAN in december. En wat zal daar nog veel over gezegd worden, want zoals het met de economie in het groot is, zo is het ook met de PAN op micro-economisch niveau: je weet voor- noch achteraf waar nu precies het oorzakelijk verband ligt.

In ieder geval, wij gingen er goedgemutst naartoe, en draaiden lang niet onaardig, helemaal niet slecht zelfs, en gezien vanuit de recessionele invalshoek zelfs bijzonder goed. De geluiden onder de collega's waren gemengd, sommigen hadden het zwaar, maar meningeen keek min of meer zoals onze woorden klonken.

Laten we nu maar hopen dat de collega's van Realisme 04, van 14 t/m 18 jamuari in de Passengers Terminal aan het IJ, de wind minstens evenveel mee hebben. Mijn vermetele vooronderstelling dat ik op de PAN zoveel zou verkopen dat ik op die gespecialiseerde beurs met mijn geplunderde collectie niet voor de dag zou kunnen komen zoals ik vind dat ik op beurzen moet doen, bleek juist te zijn. Als ik zo vrij mag zijn nog een wens uit te spreken, dan hoop ik dat er wat aan de timing van die nieuwe beurs gedaan wordt.


BACK